Speel met Gel blasters in je eigen tuin

Ben je van plan om zelf een onvergetelijk tuinevent te organiseren? En je bent op zoek gegaan naar een verhuurder van Gel blasters of een ander merk van gelpistolen en gelballetjes? Dan zijn er een paar overwegingen die wij je willen bezorgen om  je te helpen in het nemen van een keuze.
Maar voordat je van start gaat, is het essentieel om te beslissen hoe je dit spektakel tot leven wilt brengen. Ga je voor de doe-het-zelf aanpak en huur je Gel blasters voor eigen gebruik, of kies je voor het gemak van een professioneel bedrijf dat het event in jouw tuin organiseert? Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en overwegingen. Laten we ze eens van dichterbij bekijken!

Huren of uitbesteden ?

Gel blaster huren

“Huur je eigen episch gevecht”
Iets wat je leest op sommige websites, maar of dat nu echt klopt dien je even in perspectief te plaatsen. Want dezelfde websites zeggen ook:

Geen zorgen over rommel en opruimen met de Gel Blaster SURGE!
Dat deel is uiteraard wel correct want de gelballetjes, van welk merk dan ook laten geen sporen na in je tuin en verdwijnen na verloop van tijd ook helemaal…. of toch niet?
Gelballen of de gel munitie heeft water nodig om te zwellen. Je moet dus van de verhuurder klaargemaakte balletjes krijgen en die bestaan voor 95% uit water. Bij goed weer zullen de afgeschoten balletjes uitdrogen en minuscuul klein worden, iets groter dan een flinke zandkorrel.
Maar bij nat weer zal de korrel steeds terug zwellen naar een gelbal van 7 à 8 mm groot. De balletjes die ‘raak’ waren versplinteren en gaan nooit meer de vorm van een balletje aannemen maar uiteraard is niet elk schot ‘raak’.
De gemiddelde websites beveelt aan om 2500 balletjes per speler per uur te voorzien. Maak zelf de som: je eigen episch gevecht voor 8 kids in je tuin voor 2 uur fun? 40.000 gel ballen in je tuin (en misschien ook die van je buren?)

Gel Blasters huren – toch een goedkope keuze!

Je weet wat men zegt ‘duurkoop is niet altijd beterkoop’, maar ‘goedkoop is dat zeker ook niet’ – het nadeel van materialen huren is vb:
1. Borg betalen – potje breken = potje betalen – logisch toch? Daar dient de borg voor. Maar wat kan er dan breken als ik wat speelgoedpistolen in de handen van de kinderen duw? Als ouder heb je het antwoord op die vraag snel zelf gevonden. Kinderen breken nu eenmaal speelgoed – en misschien zijn ze met het speelgoed dat toch niet van hen is misschien niet zo voorzichtig.

2. Veilig spelen – bij een gehuurde set Gel Blasters worden veiligheidsbrillen meegeleverd of zelf volwaardige Paintball maskers. Het is dus belangrijk dat de kinderen steeds dat masker ophouden zolang ze allemaal een pistool in de hand hebben… ogen zijn nu eenmaal niet bestand tegen een impact van een gel balletje. dat betekent dus er steeds een ouder in de buurt of bij de kinderen moet blijven om erop toe te zien dat de dag even prettig eindigt als begonnen is – zonder een bezoek aan de spoedafdeling van het ziekenhuis.

3. Defecte pistolen – Zoals we hiervoor al aangaven, kan er wel eens een pistool defect gaan of een batterij leeg gespeeld worden. Een lader kan afbreken bij een valpartij. Dat betekent dus dat er op elk moment van het event dat je zelf hebt georganiseerd 1 of meerdere pistolen ‘buiten gebruik’ komen. Dat betekent ook dat er 1 of meerdere kinderen dan niet (meer) kunnen spelen. Of huur je maar meteen 2 à 3 pistolen extra bij voor het geval dat zoiets gebeurd? Dan is goedkoop niet meer van tel.

4. Lege batterijen – een gemiddelde batterij van een Gel Blaster gaat ongeveer een uur mee, afhankelijk van de intensiteit waarmee geschoten wordt en het aantal schoten dat afgevuurd wordt (ook een leeg magazijn zal de batterij belasten uiteraard) – met andere woorden: je zal elk uur een pauze moeten inlassen om de batterijen uit de Gel Blasters te halen en te laden met de (hopelijk) meegeleverde lader. Dat duurt ongeveer 30-45 minuten. Pas daarna zal er weer kunnen gespeeld worden. Toch een beetje jammer en vervelend voor de kinderen en de fun, toch?

5. Spelregels – Ga je op de kinderen vertrouwen om zelf de spelregels te bepalen en spelletjes te organiseren? Ook dat weet jij als ouder best, zet 8 kinderen bij elkaar en geef ze die vrijheid dan zal de fun wel kunnen omslaan naar ruzie. Oplossing: Eén ouder offert zich op om de spellen te runnen en de kinderen zonder ruzie enkele uren bezig te houden.

6. Het is toch ook jouw feest? – Wanneer 1 of meerdere volwassenen zich dienen bezig te houden met alle bovenstaande issues dan zijn diezelfde ouders niet aan je feest aan het deelnemen. terwijl je gasten er toch op rekenen dat ze samen met jou wat kunnen babbelen, een glas drinken en genieten van de lekkere hapjes die je zelf hebt gemaakt (of laat je dat ook misschien door een cateraar doen zodat jij die tijd in iets anders kan steken?) Bij een gehuurde set Gel Blasters zal je je jezelf moeten opsplitsen tussen je gasten en de kinderen.

7. Belgisch klimaat – en wat bij slecht weer? Hoewel veel apps en weervoorspellers redelijke ‘weermodellen’ hebben en dus ongeveer weten hoeveel % kans je hebt dat je event al-dan-niet in het water zal vallen, heb je bij een gepland event en gehuurde materialen dus het risico dat er zal gekozen worden om toch maar binnen activiteiten te organiseren. Dan zullen de gehuurde Gel Blasters er werkloos bijliggen en is jouw budget toch wat duurder uitgevallen – hoewel Gel ballen geen sporen nalaten nemen we aan dat je geen Gellyball gaat spelen in je salon, keuken en woonkamer?

Gel Blasters Huren voor Eigen Gebruik:

Veelzijdigheid: Of je nu een verjaardagsfeestje, een familiefeest, teambuilding of een ander speciaal evenement organiseert, Gellyball past bij elke gelegenheid en biedt vermakelijk plezier voor jong en oud.
Kostenbesparend: Het huren van Gel blasters voor eigen gebruik kan budgetvriendelijk zijn, vooral als je een kleiner gezelschap hebt en beperkte financiële middelen.
Flexibiliteit: Je hebt volledige controle en verantwoordelijkheid over het event, van het tijdschema tot de spelregels. Hierdoor kun je het volledig zelf aanpassen aan de voorkeuren van jou en je gasten.

Gel Blaster Event Organiseren met Hulp van een Bedrijf:

Professionele Begeleiding: Met een ervaren bedrijf dat het event organiseert, krijg je professionele begeleiding en expertise om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat je gasten een geweldige ervaring hebben.
Materialen: Werken met een organisatie die tot bij jou komt zorgt er voor dat er voldoende (reserve)materiaal is (zonder meerprijs) om te zorgen dat elke speler steeds kan spelen. Ook bij defecten en lege batterijen zullen zij geen onderbrekingen moeten inlassen.
Uitgebreide Diensten: Bedrijven die Gellyball-events organiseren, bieden vaak aanvullende diensten, zoals op- en afbouw, spelbegeleiders en aanpasbare pakketten om aan je behoeften te voldoen.
Spelregels: Bedrijven die Gellyball events organiseren hebben een arsenaal aan spellen en thema’s reeds uitgewerkt zodat je kinderen vakkundig en gevarieerd plezier kunnen beleven aan jouw event.
Veiligheid: De ‘marshal’ die het spel begeleidt ziet erop toe dat alles veilig verloopt zonder risico’s. Jouw gasten zullen onbezorgd kunnen genieten en de kinderen hebben een ‘eigen’ monitor-animator die hen vlot doorheen de dag leidt op een veilige manier.
Geen Zorgen: Door het event uit te besteden, kun je ontspannen en genieten van het moment zonder je zorgen te maken over de organisatorische details. Jouw gasten kunnen genieten van jouw gezelschap en het fantastische idee om Gel Blasters te huren mét begeleiding!

Conclusie voor het huren van Gel blasters:

Of je nu kiest voor het huren van Gel blasters voor eigen gebruik of het organiseren van een professioneel Gellyball-event, één ding is zeker: het wordt een memorabele ervaring voor jou en je gasten! Overweeg je budget, de grootte van het gezelschap en de mate van controle die je wilt hebben bij het maken van je keuze. Hoe dan ook, met Gellyball in jouw tuin, ben je verzekerd van plezier, opwinding en onvergetelijke herinneringen!

Goed om weten:
Bij Gellyball Glow kan je meteen opteren om je feestje indoor te organiseren en je dus geen zorgen moet maken over het weer. Bij regen, storm, hagel en sneeuw….(en goed weer uiteraard) kan Gellyball ervoor zorgen dat jouw gepland event steeds kan doorgaan. Wij werken mobiel én met vaste locaties indoor en outdoor. https://www.gellyballglow.be